Får lite vibbar av ”Ett päron till farsa”.
Griswold.
Tjejerna spelar fyra matcher på två dagar.
Faller i alla, men endast i den sista faller de igenom.

Herrlaget faller mot IK Tellus som därmed tar revansch för förlusten i Kalix på annandagen.
Vår kapten Johan Sundquist gör 0-1 på straff redan i den andra minuten.
Sen vänder hemmalaget på biffen med tre mål inom fem minuter i mitten av halvleken.
Janne Rintala reducerar och Simon är en stolpträff ifrån kvittering.
Strax därpå gör ”Chrille” Frohm 4-2 innan kaffet.
I andra drar männen i blått ifrån upp till 7-2, varav två på straff, innan Janne gör matchens sista mål.
Och vi drar oss till minnes matcherna hemma på gatan då föräldrarna ropat in de vilt kämpande spelarna där ute under gatlampan.
Då avgjordes matcherna med det dramatiska ”Sista målet vinner”.
Jag kan ju tycka att sånt ska tillämpas vid såna här tillfällen.

Janne Rintala
gjorde två mål i förlusten mot Tellus

Ännu tyngre gick det för Katrineholm.
I Örebros hemmahall.
1-0 i baken efter knappt fyra minuter.
4-0 i samma bak efter åtta och en halv minut.
Uppförsbacken börjar bli jobbig.
7-0 efter tjugoen och 13-0 (!) när domaren tutar för rast.
Uppförsbacken är gigantisk.
Lång och tung.
Hela vägen nerifrån Coop upp till vattentornet på Rammelberget.
Andra halvlek vinner de modstulna männen från staden som en gång hette Fulbonäs.
ÖSK gör bara ett mål, på straff dessutom, och gästerna gör två.
– Alltid något, sade fan när han fick se Åmål.
Måhända uttryckte han samma ord nu.

Även Katrineholm U stod rejält på hakan i sin match nere i Jönköping.
10-2 i baken där.
Det blev en tung helg även i Södermanlands tredje största stad.

Kalix U åkte buss.
Långt bort.
Långt hem.
Sundsvall. Skutskär. Umeå.
Med en tunn och liten trupp.
Man fick tunna ut A-lagets trupp för att kunna täcka upp den frånvaro som rådde i detta U-lag.
Fredagskväll på Gärdehov i de norra delarna av Sundsvall.
1-1 med kvarten kvar.
Den blivande storstjärnan i kommunens bandy, Vidar Fredriksson, gör 0-1.
Selånger kvitterar och tar ledningen.
Robin Larsson kvitterar men hemmalaget ser till att staden får fira ordentligt med att avgöra kampen i minut åttiosex.

Lördagen tillbringades i Skutskär.
Klassisk bandyort.
6-1 till de gröngula som hänger på i ett jämnt toppskikt.
Fem lag inom tre poäng.

Söndagen på Nolia i ett snöigt Umeå.
Äntligen.
I en match som aldrig ville ta slut.
Tidstillägg på tretton minuter pga en belysning som trilskades.
-Tack för det, sade spelarna i Kalix.
-Tack för senast, sade Kalix Isac Köpsén som var tillbaka på arenan där allt började.
Där hans bandykarriär tog sina första vingliga skär mot framtiden.
Idag avgjorde han den långa matchen med en kvittering (3-3) i nittioandra och ett segermål (3-4) i  minut etthundratvå.
Och vi kalixsupportrar får äntligen något att fira denna helg vi också.
Inte bara ägna oss åt snöskottning.

Kalix U har just nu full äganderätt på plats nio.

Lite anknytning till Kalix.
Två av våra lysande exporter gjorde varsitt mål.
Tanja Illarionova var utlånad till Bollnäs i Damallsvenskan.
Inför femhundratre (503!) personer i den alldeles nya hallen i Bollnäs satte Tanja en hörna.
Tyvärr räckte det inte och segern och poängen drog iväg tre mil västerut längs väg 50, till ärkefienden Edsbyn.

I Elitserien gjorde Hanna Snäll ett av AIK:s åtta mål i segermatchen mot Uppsala BoIS.
0-8 på tavlan i hörnet på Studenternas då matchen var till ända.
Målvakten i hemmalaget har också lite anknytning till vårt lag.
Säsongen 2016/2017 vaktade Tytti Segerman buren för Kalix Bandy.
Jag minns bl.a hennes två straffräddningar mot Skutskär i seriens sista match.
Den sista nöp hon och sträckte upp sin hand där bollen låg som klistrad.
En fin bild i minnesbanken.

I herrarnas div1 norra gör Jimmy Simu ett mål och Jimmy Strömbäck tre då deras Gustavsberg vinner mot SIF Norrtelje med 7-1

Tytti Segerman och Hanna Snäll

Övrigt.
Vi kan väl fortsätta med damerna.
Elitserien.
På annandagen satte folket i Lidköping julskinkan och glöggen i halsen.
-Vad är det vi ser? muttrades det runt om vid julborden i stan.
Favoriterna i blått som knappt förlorat en match sen högertrafiken genomfördes föll pladask i Västerås där de grönvita vann med 6-3.

Tolv dagar senare.
Chans till revansch.
Att Villa skulle förlora två matcher i rad hade tett sig märkligare än en pingvin i Sahara.
Processen blev kort.
Pingvinen kunde stanna kvar bland de övriga pingvinerna på Antarktis.
Hemmafavoriterna vinner med klara 9-2 och invånarna i Lisch kan återuppta det firande de fick ställa in tidigare.
Extra roligt för damerna i blått att målfabrikör Tilda Ström är tillbaka efter två matchers skadefrånvaro.
Hon visar vägen direkt med två mål och är nu uppe i tjugotre på sju matcher.

Herrallsvenskan.
Vi hänger kvar i Lidköping.
Lidköping AIK.
De kommer den närmaste tiden sitta vid skolbänken och lära sig hur länge en bandymatch pågår.
Att lära sig att inte sluta spela då klockan slår nittio.
Att spela till de hör de ljuva tonerna som ljuder då ”the fat lady sings”.
Eller när domaren blåser slutsignal.
Vi minns annandagens tapp hemma mot Boltic.
Laik har 3-0 och klockan går mot nittioett.
Damen som ska sjunga börjar förbereda sig.
Utsmyckningen på torget i stan sätts igång och Cool Candys gör soundcheck.
Bortalaget jagar.
Viktor Mardakin gör 3-1.
Minuten efter kommer ytterligare en reducering.

Laik gör 5-3 i sjuttiosjunde.
Och med det svidande poängtappet senast har de kanske lärt sig läxan.
Men ack och ve.
Hemmalaget reducerar i åttionionde.
Och käftsmällen kommer efter nittiotre och en halv minut.
5-5.
På torget i Lidköping får åter arrangören plocka in utsmyckning och Cool Candys stuva undan sina instrument.

Idag, söndag, tar Västanfors sin första tvåpoängare.
Mycket välbehövligt.
Att det dessutom sker mot närmaste konkurrent, Surte BK, där i sumpmarken gör ju saken än bättre för ”Fläkten”.
7-4 hemma på sitt IP gör att man nu ser ryggtavlan på detta Surte, blott två poäng skiljer de bägge.

Kalix hittar vi på plats nio, sex poäng från kvalet uppåt och sex poäng från kvalet nedåt.

Damallsvenskan.
IFK Rättvik får sin nolla i kolumnen för förluster raderad.
Hemma i sin hall faller man i en dramatisk match mot Söråker.
4-5 och laget från Medelpad tar steget upp på andra plats, fem poäng efter just Rättvik i en lite haltande tabell.
Kalix hittar vi på sjätte plats.

Helgens målskyttar
¤ Tova Grönoset: Sex mål för sitt Västerås SK U då man under söndagen vinner den allsvenska matchen på bortais mot Tranås Dam med stora 9-1.

¤ Oscar Larsson: Gör matchens första mål efter tjugo sekunder och matchens sista efter knappa nittiotvå minuter. Däremellan gör han ytterligare fyra och är en mycket stor vinstfaktor då hans Örebro SK Bandy/Köping IS vinner med 7-6 på bortaplan mot Lesjöfors/Filipstad i div2 Mellan.
Anrika föreningar där, Lesjöfors och Köping.

¤ Erica Persson: Ännu en sexmålsskytt. Hon gör sina mål för sitt AIK som gör pulvermos av stackars Sunvära under lördagen.
Matchen i Elitserien på Sjöaremossen slutar 16-0 i solnaiternas favör.

Helgens sandlåda.
SHL.
Sandlådans Hockey Liga.
I matchen Timrå – Luleå.
Strax innan paus mellan andra och tredje perioden blir det fånerier på isen och Luleås Leo Komarov blir ensam utvisad, vilket han med all tydlighet inte uppskattar
Under paus skickar Timrås OFFICIELLA twitterkonto ut ”Leo Komarov, din mamma väntar vid informationen”
Luleå vänder matchen och vinner varpå man på Luleås lika OFFICIELLA twitter svarar ”Hej, Timrå IK, era mammor väntar vid informationen”